George Ezra – Staying at Tamara’s

Waardering

8

Goed nieuws voor iedereen die de afgelopen jaren smachtend heeft gewacht op een teken van George Ezra. Hij is er nog, doet nog volop aan optredens en heeft zelfs een nieuw album klaar. Staying at Tamara’s is het vervolg op debuutalbum Wanted On Voyage.

De afgelopen vier jaar was het stil rondom Ezra, tot hij in 2017 opeens Don’t Matter Now uitbracht; de eerste single van zijn tweede album. Het lied is qua vibe heel anders dan de nummers van Wanted On Voyage, maar past toch weer precies in het straatje van Ezra. Don’t Matter Now bestaat uit een losse gitaar met een fijn basloopje en leunt niet op een dikke beat of drop in het refrein. Ezra maakt zijn eigen soort muziek en houdt daar ook op dit album gewoon aanvast.

In 2013 was de diepe stem van George Ezra voor het eerst op de radio te horen. Met single Budapest veroverde hij langzaam de wereld en zorgde hij ervoor dat het haast onmogelijk was hem níet op de radio te horen. Budapest verscheen op Ezra’s eerste ep: Did You Hear The Rain. Daarna volgde er nóg een ep voordat hij met zijn eerste album op de proppen kwam.

Staying at Tamara’s opent met single Pretty Shining People, een lied dat redelijk rustig begint. In het refrein valt er een achtergrondkoortje in en bezingt hij dat het allemaal wel goed zal zijn als we bij elkaar zijn. Pretty Shining People zet de toon voor de rest van het album: elf nummers die ieder iets eigens hebben en op hun eigen manier helemaal Ezra zijn. Het voelt eigenlijk als thuis komen als Ezra met zijn fijne, warme stem begint te zingen.

Ook Paradise, Hold My Girl en Saviour zijn in de weken voorafgaand aan de releasedag uitgebracht. Alle singles hebben een overkoepelend thema: ze worden namelijk allemaal in de muziekvideo door Ezra gezongen in een lege karaokebar. Verder is het duidelijk: ze zijn stuk voor stuk gewoon goed. Paradise is een vrolijke meezinger, Hold My Girl een haast zwoel liefdesnummer en zodra de eerste tonen van Saviour klinken word je gelijk het nummer in gesleept. Dat kan eigenlijk ook haast niet anders met Ezra’s stem.

Er is voor ieder wat wils op Staying at Tamara’s. Ezra zorgt voor up tempo nummers als Shotgun, maar vergeet ook niet een wat gevoeligere noot te brengen met bijvoorbeeld Only a Human. Het mogen vier lange jaren zijn geweest, maar het was het zeker waard.