Jack Harlow – Thats What They All Say

Jack Harlow - Thats What They All Say

Waardering

7

Terwijl het voor velen misschien een bewogen en moeilijk jaar was, was dat niet het geval voor de 22-jarige Amerikaanse rapper Jack Harlow. Nadat het succes van de rapper begin dit jaar explodeerde met zijn hitsingle What’s Poppin’, dachten velen dat ze daarna nooit meer wat van hem gingen horen. Hoewel Harlow lang op zich liet wachten, bewijst hij toch geen one hit wonder te zijn. Afgelopen vrijdag dropte hij namelijk zijn debuutalbum.

Op Thats What They All Say dompelt Jack Harlow zich helemaal onder in zijn net nieuwe roem, maar kaart hij ook aan dat hij het belangrijk vindt om zijn verstand erbij te houden als beroemdheid en niet moet vergeten waar hij vandaan komt. Zo doet de Louisville-rapper op YouTube in een trailer een klein boekje open over zichzelf en zijn proces naar Thats What They All Say. ‘Ik wilde nooit een avant-garde niche-kunstenaar zijn die aan de zijlijn stond en gewaardeerd werd door een kleine gemeenschap. Ik wilde groot worden. Dat gevoel is niet nieuw. Toen ik jonger was, liet mijn moeder mij een persoonlijkheidstest doen en de grootste eigenschap die naar voren kwam, was competitief.’ De rapper is gelukkig niet alleen maar competitief en zoekt voor zijn debuut de samenwerking op met een heel arsenaal aan bekende namen.

Door samenwerkingen met artiesten als Chris Brown, Lil Baby, Big Sean en Adam Levine, laat Jack Harlow zien dat hij op de voorgrond wil treden in de muziekwereld. Twee dagen voor de release van zijn plaat, liet hij met het nummer Way Out (featuring Big Sean) al een voorproefje van één van deze samenwerkingen horen. Harlow slaat met teksten zoals ‘What you gon’ say now? en ‘I get paid to do me, that’s a fact check’ terug naar de mensen die er geen vertrouwen in hadden dat hij een succesvolle artiest zou worden. Wat velen toen niet voorspeld hadden, gebeurde toch echt. Zo heeft de track de aandacht van velen luisteraars getrokken. De video van het nummer is namelijk al ruim vier miljoen keer bekeken. Het is zomaar mogelijk dat Way Out Jack Harlow’s volgende hit wordt.

Als het met de uptempo beat van Way Out, of de nogal uitdagende en opschepperige songteksten op Rendezvous, niet lukt om de aandacht te trekken van luisteraars, lukt dat zeker wel met de remix van zijn hit What’s Poppin’ (featuring Dababy, Tory Lanez, en Lil Wayne) of Funny Seeing You Here, waarin de rapper over een nogal vibey beat, open is over zijn vroegere relatie. Jack Harlow noemt zichzelf wel een rapper, maar dat is vaak alleen terug te zien in zijn snelle ritmes en flow in zijn teksten. Scheldend en schreeuwend rappen over money en bitches is er voor Harlow niet echt bij. Op Thats What They All Say laat hij, in tegenstelling tot menig andere rappers, veel van zichzelf zien door zijn gevoelens op tafel te gooien en details over zijn leven te delen. Hij stelt zich echt open en sleept als het ware de luisteraars mee in zijn gevoelens. Dat doet hij niet alleen in Funny Seeing You Here, maar ook in Keep It Light en Baxter Avenue. Petje af hoor, dat noem je nog eens een debuut.

Harlow wil met zijn muziek dezelfde invloed hebben op de jongere generatie, die de muziek uit zijn jeugd op hem had. ‘Over tien jaar wil ik dat mensen terugkijken op dit album als een klassieker. Ik wil dat mensen terugkijken op dit moment als het moment waarop ik alles veranderde.’ En of, dat is hem ook gelukt. Door de release van Thats What They All Say behoort Jack Harlow in ieder geval niet meer tot het rijtje van one hit wonders.