JoJo – Mad Love

Waardering

8

‘Get out/Right Now/It’s the end of you and me.’ Iedereen zong Leave (Get Out) van de toen nog dertienjarige JoJo mee. JoJo – wier echte naam Joanne Levesque is – deed mee aan de show America’s Most Talented Kids en kreeg als jonge spruit van zes jaar oud een platencontract aangeboden. Maar waar is ze gebleven? Na haar laatste album (meer dan tien jaar geleden) bracht JoJo een aantal ep’s, mixtapes en een handjevol singles uit, waaronder een cover van Drake’s Marvin Room die viral ging. Maar een album mocht JoJo niet uitbrengen. Na een enorm lange break van meer dan tien jaar is de Amerikaanse zangeres terug met haar derde album Mad Love.

De break die JoJo nam was niet helemaal vrijwillig. Na een conflict met haar platenlabel Blackground Records mocht de zangeres haar derde album nooit uitbrengen. JoJo gaf niet op, bracht muziek op haar SoundCloud uit, wurmde zich uit haar contract, tekende een nieuw contract bij Atlantic Records en kwam vorig jaar met de ep III. Dat deze break niet makkelijk was, laat JoJo horen in de openingstrack van het album. In het nummer Music zingt JoJo: ‘And every song I made turned into wishes/Some of them came true.’ Het nummer is misschien wel een hele treurige opening voor een album, maar de perfecte opening voor Mad Love.

De derde track én eerste single van Mad Love is F*** Apologies. F*** Apologies is misschien wel het meest commerciële nummer van het album, maar is daardoor zeker niet minder goed. Voor het nummer FAB ging de zangeres de samenwerking aan met de vrouwelijke rapper Remy Ma. De track is absoluut een fabulous combi tussen pop en R&B, maar dat is niet wat JoJo met FAB bedoelt. ‘No time for these fake ass bitches’, laat ze de fake ass bitches weten. De titeltrack van het album is een van de hoogtepunten van Mad Love. Met deze soultrack laat JoJo horen wat ze allemaal met haar stem kan; van hoog naar laag, rifjes hier en een paar ad libs daar.

De standaardversie van het album telt elf nummers. Elk nummer heeft zijn eigen karakter, verhaal en bepaalde sound. Toch is JoJo’s voorliefde voor R&B goed te horen op dit album. Mad Love heeft een goede samenhang en een lekkere vibe.

JoJo is niet meer het kindsterretje van tien jaar geleden en dat is duidelijk te horen. Dat is natuurlijk ook niet gek, de zangeres is inmiddels immers 25 jaar oud. Ze is enorm gegroeid als artiest; aan bijna elk nummer op het album heeft JoJo zelf meegeschreven. Met haar hese, warme en soulvolle stem en haar eigen sound heeft de zangeres met Mad Love een pareltje geleverd. JoJo, we’re glad you are back honey!