Little Simz – Drop 6

Drop 6

Waardering

6

Drop 6 is een typische ep gecreëerd in quarantaine en gaat gedeeltelijk over de quarantaine. Na het succesvolle GREY Area is het erg fijn om nieuwe muziek van Little Simz te krijgen. Waar GREY Area veel eindejaarlijstjes haalde, functioneert deze ep toch vooral om fans tevreden te houden.

Drop 6 bestaat uit vijf nummers die bij elkaar opgeteld net twaalf minuten zijn. Dit laat niet veel ruimte voor diepgang op grote thema’s. Het biedt wel een inkijk in de mindset en routine van Little Simz in quarantaine. ‘I just cook my meals and make my tunes/Like there’s fuck else to do, ain’t that true?/Though I’ve always appreciated Solitude.’

Vanaf de eerste seconde van deze ep is het duidelijk dat de flow van Little Simz hier net zo strak is als op haar oudere werk. De opener might bang, might not is zonder twijfel een ‘banger’. De productie hier vraagt om een hoge tempo flow en Simz laat zien dat ze dit zonder problemen aan kan. Little Simz geeft in het refrein van might bang, might not een waardevolle tip om te genieten van dit album Feel The Bassline/Feel The Bassline. Waar de productie op veel van deze tracks mager is, is de bas vaak erg goed gekozen. Dat betekent voornamelijk de bekende 808 maar op one life, might live geeft een akoestische bas veel kleur aan de productie.

Drop 6 mist wat creativiteit en het ontbreekt aan memorabele refreinen. Veel refreinen hier klinken als geïmproviseerde refreinen die je vaak tegenkomt bij freestyle sessies. De kwaliteit van deze ep is dan ook te kenmerken als erg sterke freestyles of zwakke studiosessies.