Selah Sue – Bedroom EP

Bedroom

Waardering

7

Selah Sue gooit het weer over een geheel andere boeg met haar nieuwe EP Bedroom. Vijf jaar moesten de fans wachten op een muzikaal teken van leven. De Belgische singer-songwriter, Sanne Putseys, heeft zich namelijk de afgelopen tijd gericht op het stichten van een gezin. Bedroom lijkt een ode aan haar man en twee kinderen en druipt van het liefdesgeluk.

Dat Selah Sue een veelzijdige artiest is, blijkt uit de omslag die zij maakte met haar tweede album Reason (2015). Waar zij zich als akoestische zangeres met soul, ontpopte tot een ware popdiva. Met Bedroom laat de zangeres zich weer van een hele andere kant zien. De vijf dromerige en lieflijke nummers die ze heeft uitgebracht, zijn ideaal voor een zomerse zondag in de buitenlucht.

De EP opent met het nummer In A Heartbeat, wat doet denken aan een slaapliedje dat niet had misstaan in een romantische Disney film. Er wordt gespeeld met geluidseffecten van vogels en baby’s, toepasselijk voor haar huidige situatie. De Belgische verklaart dat ze het album heeft geschreven op de slaapkamer met haar zoontjes op het bed.

De track You heeft een fijne melodie en blijft daardoor in het hoofd hangen. De elektronische effecten en de aanstekelijke beat bieden de zoete teksten en zang een mooi evenwicht. Op You’re My Heart hoor je een speels gitaargeluid en kinderstemmen zingen. De aangename onderbreking introduceert hiermee het meest intense nummer van de plaat.

Always-Cosmo is een tweeledige track. Het eerste gedeelte geeft een melancholisch gevoel door de krachtige stem van de zangeres. Het is een prachtig nummer om keihard mee te blèren in tijden van liefdesverdriet- of geluk. Waarom precies het tweede gedeelte Cosmo aan dit nummer is toegevoegd, is voor mij onduidelijk, omdat het meer lijkt op een soort zweverige overgang naar de laatste track.

De EP sluit af met I Would Rather. Dit kalme nummer met achtergrondzang doet een beetje denken aan de soulmuziek van Alicia Keys, vanwege het zwoele stemgeluid. Harpgeluiden en hoge tonen zorgen weer voor het dromerige effect dat de gehele EP uitstraalt. Bedroom is een mooie weerspiegeling van de levensvreugde die Selah Sue ervaart met haar gezin.