Toosii – Thank You For Believing

Waardering

7

Nau’Jour Grainger, beter bekend als Toosii, is een van de snelst opkomende rapartiesten van vorig jaar. De rapper uit het Amerikaanse Raleigh werd enorm populair met zijn album Platinum Heart. De plaat gaf het publiek een uniek ruw geluid met een gevoelige touch. Toosii toonde zijn kracht door in hetzelfde jaar nog vier andere krachtige platen te releasen; Poetic Pain, BIG STEPPA en DICKPRESSED. Zijn single Love Cycle met Summer Walker leverde hem zijn eerste gouden plaat. Sindsdien heeft hij samengewerkt met andere grote artiesten zoals Dababy, Lil Durk, Wiz Khalifa en Queen Naija. Tijdens zijn reis naar roem en meer, blijft hij ook zijn successen opvolgen. Dit keer brengt Toosii, het zelfbenoemde groentje van 2020, zijn nieuwe mixtape Thank You For Believing uit.

Als vervolg op zijn debuutalbum Platinum Hearts, is Thank You For Believing letterlijk waar de titel voor staat. Dankbaarheid aan degenen die vertrouwen in hem hadden en hem hebben geholpen om te komen waar hij nu is. ‘Ik had het gevoel dat dit project persoonlijk was. Persoonlijk voor mij en persoonlijk voor mijn fans. Ze hebben me gesteund, geduwd en geholpen om te komen waar ik wilde zijn. Nu ben ik daar eindelijk. Ik waardeer de mensen die in me geloofden, me hielpen en motiveerden om te komen waar ik nu ben, want als het niet voor hen was, zou ik hier nu niet zijn’, deelt de rapper in een interview.

Samen met de nieuwe plaat bracht Toosii de officiële video voor de track shop met multi-platina rapper DaBaby, die een topper in de hitparade is. Shop is een aanstekelijk en zelfverzekerd nummer, waarin Toosii diep in zijn trukendoos duikt en speels oneliners, woordspelingen en geestige terzijdes aflevert. En dit doet hij allemaal terwijl hij naast één van de populairste rappers op dit moment in de wereld staat. Dit bewijst maar weer dat Toosii niet bang is voor concurrentie en om van zich te laten horen. De rapper laat zien dat hij erbij hoort.

Maar naast deze enthousiaste en speelse kant, laat hij op Thank You For Believing ook een ander vlak van zichzelf zien. De dankbare, rauwe en liefdevolle kant. Met greater storm en in my eyes. Hij laat zien dat hij nog steeds het kleine jongetje dat ooit beroemd wilde worden is en dat hij altijd dankbaar zal zijn voor wat hij wel en niet heeft. Ongeacht hoe groot of klein hij later in de muziekindustrie zal zijn. De roem zal hem niet naar zijn bol doen stijgen.

Ook in back together en be cautious toont Toosii een persoonlijke kant van zichzelf. Back together onderzoekt hoe persoonlijke groei het toneel kan vormen voor een romantisch weerzien. En be cautious heeft een boodschap waar velen mee zullen kunnen resoneren, ongeacht wie de luisteraar is. Het reflecteert op een negatieve relatie waarin zijn liefde constant spelletjes blijft spelen met zijn gevoelens. Kort samengevat is Thank You For Believing liefdevol en persoonlijk, maar ook rauw, gepassioneerd en poëtisch.

Als Toosii op deze manier indruk blijft maken met andere solide vertoningen van zijn rauwe talent, zal hij later zeker de troon kunnen pakken als de nieuwste, populairste en beste rapper in de wereld.