Zara Larsson – So Good

Waardering

8

De 19-jarige popzangeres Zara Larsson kennen we natuurlijk allemaal van haar hits Lush Life (2015), Ain’t My Fault (2017) en Girls Like (2016, samen met Tinie Tempah). Nu brengt ze haar tweede plaat uit, genaamd So Good. Op dit album laat Larsson naast haar hits ook een wat rustigere soulkant van zichzelf horen.

Bijna alle vijftien nummers die haar nieuwe plaat bevat zijn noemenswaardig. Maar de song die er, naast de tracks die nu al hoog in de hitlijsten staan, dan toch een beetje uit springt is Don’t Let Me Be Yours. In dit nummer smijt ze niet met heel veel snelheid en een drukke beat maar laat ze een andere kant van zichzelf zien. Ze zingt heel bewust en met gevoel waardoor je er als het ware helemaal ingezogen wordt. Larsson weet wat ze kan en zet daardoor ook haar stem ontzettend goed in bij deze track.

De 19-jarige, die bekend werd door de Zweedse versie van Britain’s Got Talent, laat op deze plaat dus zien dat ze supergoed is in het maken van pophits samen met artiesten zoals Tinie Tempah en Wizkid. Een nieuwe hele goede samenwerking is die met Clean Bandit op het nummer Symphony. In dit nummer worden de goede muzikale kwaliteiten van Clean Bandit gecombineerd met de heerlijke stem van Zara Larsson. Hierdoor is dit een super geslaagde samenwerking. Het is een dansbaar nummer waarin vele hoge noten worden geraakt.

De titelsong So Good (die ze samen maakte met Ty Dolla $ign) heeft ook weer zo’n eigen stempel. In dit nummer zit een tweestemmig refrein waar je eigenlijk niet veel anders mee kunt dan er verliefd op worden. Deze heerlijk ontspannen en vrolijke track sluit heel mooi aan op I Would Like dat vóór dit nummer op het album staat. Beide zijn het steengoede tracks. I Would Like heeft ook weer dat fijne dansbare karakter waarmee Larsson zo goed uit de voeten kan.

Ook met One Mississippi laat de jonge Zweedse zien wat ze allemaal in haar mars heeft. Deze song heeft een goed refrein waarin ook weer veel hoge noten worden geraakt. In dit nummer combineert ze een soulzangstem met een pop-achtig deuntje dat heel erg verslavend werkt.

Het enige wat beter had gekund aan dit album is de afsluiting. De laatste track, Symphony, eindigt vrij abrupt. Hierdoor val je gelijk in het niets. Maar er is voor de liefhebbers altijd nog de repeatknop, wat bij dit album ook zeker niet gek is.
Op haar nieuweplaat laat Zara Larsson zien dat ze nog veel meer in huis heeft dan een paar poptracks die hoog in de hitlijsten staan. Naast pop ligt ook de meer soul kant dus goed in haar straatje. Door deze twee goed met elkaar te mixen zet ze hier een bijna feilloos album neer. ‘You’ll be stuck on it/ ‘cause my love’s so good’ zingt Zara in titelsong So Good. Dat zullen we met zo’n plaat als deze zeker doen!