De ideale muziekzomer: ‘Stilstaan is bij Chef’Special geen optie’

Festivalfoto

We mijmeren over een prachtige zomer. Het jaar 2020 verloopt voor iedereen anders dan gepland. Zeker ook voor muziek- en cultuurliefhebbers, die het liefst de festivals hadden afgestruind. Of misschien was in druk park liggen met vrienden en een paar lekkere plaatjes voor jou al voldoende geweest. Uitkijkend naar – hopelijk – volgend jaar, nemen de redactieleden van Nieuweplaat je mee langs hun perfecte muziekzomer. Met vandaag: Britney Sieben.

Dit had ik al gepland staan

Wat betreft festivals wilde ik het houden op last-minute plannen dit jaar, dus tickets had ik niet. Ik zou wel, zoals ieder jaar eigenlijk, een feestje vieren op Bevrijdingsfestival Zwolle. Met een line-up met onder andere Balthazar keek ik enorm uit naar deze dag, die we met z’n allen in het water zagen vallen. Verder stond Appelpop nog op het lijstje en zou ik waarschijnlijk als vrijwilliger aan de slag gaan bij Hellofestival in Emmen. Voor een aantal concerten had ik al wel tickets gekocht: Zo zou ik de shows van Chef’Special en Kensington in Tivoli Vredenburg gaan zien.

Favoriete zomerhit/album

Misschien komt het omdat de track in het Frans gezongen is, maar ik krijg enorme zomer/vakantie vibes als ik Ave Cesaria hoor van Stromae. Ik waan me gelijk op het strand met vrienden en familie op een zwoele zomeravond. De track ken ik eerlijk gezegd pas sinds de zomer van 2018 toen ik Stromae herontdekte, maar sindsdien zet ik hem gelijk op als de eerste zomerse temperaturen Nederland verwarmen. In vrijwel het hele nummer wordt in de handen geklapt en dat geeft een vrolijke sound die, wat mij betreft, niet mag ontbreken in de zomer.

Favoriete festivals

Op een groot festival als Lowlands of Pinkpop ben ik helaas nog niet geweest, maar ik zou enorm graag een keer alles bij langsgaan. Vooral Best Kept Secret ben ik enorm benieuwd naar, want de line-up vind ik keer op keer weer barsten van de goede artiesten. Verder lijkt het me gaaf om naar Lowlands te gaan, want naast goede muziek wordt er, volgens mij meer dan anders, veel aandacht besteed aan het eten en drinken en de sfeer op het festival. Ten slotte vind ik het tof dat bijna alle kanten van cultuur hier worden belicht, met bijvoorbeeld de theatershows die plaatsvinden. Een festival waar ik wel ben geweest en dus vrij automatisch ook mijn favoriet is, is Hellofestival, voorheen Retropop. Een festival in het Drentse Emmen gelegen aan het water, dus pluspunten voor de locatie. Verder hangt er altijd een fijne sfeer, de acts die er spelen zijn tof en het voelt heel fijn om een festival te kunnen bezoeken met maar een halfuurtje reistijd.

Deze festivalact mag je echt niet missen

Ik zou hier voor een legio aan acts kunnen kiezen, maar ik ga voor de verandering voor een act van Nederlandse bodem, namelijk Chef’Special. De shows van deze band zijn altijd weer een groot spektakel. De CO2-kanonnen en het vuur worden frequent benut tijdens deze shows en niet dat dat een act meteen tof maakt, maar bij deze band komt het goed tot zijn recht. Stilstaan is vrijwel geen optie meer als frontman Joshua Nolet het publiek ophypet tijdens een track als Peculiar. Lekker meezingen en -springen op de muziek is gewoon onderdeel van een festivaldag en hiervoor ben je op het juiste adres bij Chef’Special.