Het Beste Van De Maand Mei

Mei. We wonnen wederom het songfestival niet, maar schonken als Europa de zege aan een land waar een groot deel nu eigenlijk niet naartoe wil. Verder werd Amerika geconfronteerd met nu al een van de meeste besproken clips van de voorbije jaren. Belangrijker echter: het regende hoge cijfers op de recensiepagina van Nieuweplaat.nl. Liefst negen keer werd er een acht of hoger uitgedeeld. Genoeg om van te smullen dus!

Track op repeat

Na maandenlang teasen op zijn social media bracht Shawn Mendes op 25 mei zijn langverwachte nieuwe album uit. Vlak voor de release gooide het tieneridool nog snel even een nieuwe track de wereld in: NervousDit nummer schreef hij samen met Julia Michaels (die overigens ook te horen is op een andere albumtrack) en is een lekker liedje die een andere kant van Shawn laat horen. Het is duidelijk een nieuw commercieel uitstapje voor de 19-jarige mooiboy. Nervous klinkt als een soort remake op Blurred Lines van Robin Thicke en Pharrell Williams, terwijl je in het refrein een duidelijk bruggetje hoort naar Prince. Nervous is niet het beste liedje dat Shawn’s nieuwe album te bieden heeft maar met de sound en productie weet hij in ieder geval verrassend uit de hoek te komen! (Stef Ketelaar)

Beluister hieronder onze afspeellijst van de maand mei.

Topalbums

Beach House – 7 (8,7)

Zoals eerder aangehaald waren er heel veel topalbums in mei, maar eentje stak er wat cijfer betreft net wat bovenuit. Beach House met 7. ‘7 blijft toch echt een Beach House plaat. De muziek is alleen nog meeslepender en mysterieuzer geworden. Als je denkt te weten wat er gebeurd in de muziek zetten ze je op een ander spoor. Het is maar goed dat Beach House heeft geëxperimenteerd.’

Verder kwam er een aantal keer een 8,5 uit de bus rollen. Onder andere voor het debuutalbum van HAEVN, het zelfgetitelde album van Shawn Mendes en ook Courtney Barnett werd hoog beoordeeld door onze recensent van dienst. Genoeg om dus lekker terug te luisteren en lezen.

Verder terug in de tijd? Lees hier ons overzicht van de maand april.