Het beste van de muziekmaand september

September. Nadat we dit jaar Eurovisie Songfestival wonnen, weten we nu ook wie ons op de juniorvariant gaat vertegenwoordigen. Ondertussen koos Nederland ook The Voice Senior. Kortom, September was een maand met muziek voor alle leeftijden. Maar wat was de beste muziek van de voorbije maand? De keuze van de redactie is hierop gevallen. 

Track op repeat

‘Dj Dom Dolla kan alleen maar hits produceren. Na het succes van het haast vuige Take It moest er natuurlijk een waardige opvolger komen en dat heeft de dj met San Frandisco zeker voor elkaar gekregen. De diepe bas vormt een stevige basis van de track, en dat is ook gelijk de hook van het nummer. Die bas dreunt door, zorgt ervoor dat je het nummer harder en harder wil zetten. Én dat je een bezoekje aan San Francisco wil brengen. Perfecte nazomerse track voor de after-seizoen festivals.’ (Anne Kersten)

Topalbums

Slechts een recensie in september kreeg hoger dan een acht en dan ging het eigenlijk om een plaat die al in augustus uitkwam. Maar goed, de 8,5 voor Lana del Rey’s Norman Fucking Rockwell is desondanks zeer terecht. Althans, de recensent vindt dat het album volzit met diverse pareltjes. ‘Ook met het prachtige Love Song laat Del Rey horen dat je niet veel instrumenten en poespas nodig hebt om een fantastisch nummer te maken.’

Naast de lof voor Lana del Rey waren er nog eens vier albums die een acht ontvingen. Post MaloneGirl Band, Keane en Marike Jager verdienen dus ook een fraaie vermelding.