Tweede halve finale Songfestival: Opnieuw een handig wc-schema

Vanavond kun je om 21.00 uur op NPO 1 de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival bekijken. Natuurlijk is niet iedereen is even goed ingelezen in alle inzendingen van het Eurovisie Songfestival. Hier is een wc-schema voor de mensen die vaak net gaan plassen tijdens een act die ze volgens hun vrienden écht hadden moeten zien.

Dankzij ons wc-schema van eerder deze week ben je maar liefst twee keer op het goede moment gaan plassen. Dus hebben we nu een tweede schema gemaakt voor de halve finale van vanavond. Disclaimer: deze tweede halve finale is iets zwakker dan de eerste halve finale van afgelopen dinsdag, daarom hebben we een extra plaspauze ingepland.

Noorwegen: Alaxander Rybak – That’s How You Write A Song. “Hé, die komt mij bekend voor!” Ja dat klopt. In 2009 won Alaxander het Songfestival in Moskou en dit jaar probeert ‘ie het samen met zijn viool gewoon nog eens.

/PLASPAUZE 1/ Roemenië: The Humans – Goodbye. Roemenië stuurt een vreselijk saai en serieus poprock-nummer dat regelrecht uit 2006 is geplukt. Toch jammer, want tegenwoordig doet het land het muzikaal gezien, met bijvoorbeeld INNA en Alexandra Stan, best goed. Plassen en next!

Servië: Sanja Ilić & Balkanika – Nova Deca. Wij hebben geen idee wat ze zingen, maar wat een interessant nummer. De in totaal vier mannen en twee vrouwen laten hun Servische roots duidelijk naar voren komen, wat lekker verfrissend is tijdens het liedjesfestijn.

San Marino: Jessika ft. Jenifer Brening – Who We Are. San Marino stuurt dit jaar twee pittige meiden met een een vreselijk popnummer. Het rapgedeelte in het midden van de act maakt het gebeuren ook niet per se beter. Toch zou ik zeker niet gaan plassen tijdens dit optreden. Het is de bedoeling dat Jessika op het einde een lange, hoge uithaal doet, maar of ze die gaat halen…

Denemarken: Rasmussen – Higher Ground. Deze Deense zanger is de enige die zich aan het thema ‘All Aboard’ heeft gehouden. Higher Ground gaat namelijk over een viking en op het podium is zelfs een soort van schip te zien. En als kers op de taart lijkt hij zelf ook op een piraat.

/Plaspauze 2.1/ Rusland: Joelia Samojlova – I Won’t Break. In eerste instantie mocht Joelia vorig jaar haar thuisland vertegenwoordigen in Oekraïne, maar dat ging door ‘wat’ onenigheden tussen de twee landen niet door. Dit jaar probeert ze het opnieuw. Met de nadruk op proberen, want het klinkt nergens naar.

/Plaspauze 2.2/ Moldavië: DoReDoS – My Lucky Day. Mocht je tijdens de vorige pauze nog niet toegekomen zijn aan het smeren van extra toastjes, dan heb je geluk. De drie minuten van Moldavië kunnen ook overgeslagen worden. Maar probeer niet helemaal in te kakken, hierna is Waylon namelijk!

Nederland: Waylon – Outlaw In ‘Em. O hemel, daar is ‘ie dan eindelijk. Nederlands trots Waylon is aan de beurt. En mocht je nu niet dat Nederlandse oergevoel hebben, blijf dan alsnog even zitten om te kijken of Waylon’s dans-zombies wel echt meedoen en niet toch een grap waren tijdens de rehearsel.

Australië: Jessica Mauboy – We Got Love. “Australië hoort toch helemaal niet bij Europa?” Nee, dat weten we inmiddels wel, maar het is maar goed dat ze meedoen. We Got Love is één van de beste nummers van het Songfestival dit jaar, en Jessica één van de beste zangeressen.

Georgië: Ethno-Jazz Band Iriao – For You. Georgië stuurt dit jaar een ietwat saai nummer, toch stellen we de plaspauze nog heel even uit. Mocht deze halve finale namelijk met de hele familie kijken, is dit optreden namelijk heel gezellig voor opa en oma.

/Plaspauze 3/ Polen: Gromee ft. Lukas Meijer – Light Me Up. Hebben wij zin in een slechte David Guetta rip-off? Nee, precies. Pauze!

Malta: Christabelle – Taboo. De organisatoren van het Eurovision hebben er dit jaar voor gekozen om de led-schermen op zolder te laten liggen, maar dat is voor Malta geen probleem. Die heeft er gewoon zelf één meegenomen. Taboo is een goed liedje en wordt gezongen door een prima zangeres, maar of het stand houdt tussen de favorieten is nog maar de vraag.

Hongarije: AWS – Viszlát Nyár. Opa en oma hebben hun pleziertje gehad tijdens Georgië, dus nu is je gothic-zusje aan de beurt. TIP: zet het volume even een tikje zachter. Of plaag je zusje tussendoor, om maar niet naar dit gejengel te hoeven luisteren.

Letland: Laura Rizzotto – Funny Girl. België mocht met hun James Bond-achtige nummer niet door naar de finale, maar Funny Girl van Letland lijkt wel heel erg op het liedje van België. Zal Laura wel bij de beste tien zitten?

Zweden: Benjamin Ingrosso – Dance You Off. Kruis de Justins Bieber en Timberlake en je krijgt de Zweedse inzending. Alhoewel, Benjamin Ingrosso is stiekem een stuk schattiger dan de hiervoor genoemde heren bij elkaar. Niet alleen dat, ook het nummer is heel lekker.

/Plaspauze 4/ Montenegro: Vanja Radovanović – Inje. Het is een lange avond met nog twee liedjes te gaan, dus ga nu maar een grote of kleine boodschap doen.

Slovenië: Lea Sirk – Hvala, Ne. Waar Slovenië mee bezig is, weten wij ook niet. De zang is best oké, maar het liedje zelf ook zo irritant dat je er bijna boos van wordt. Anders dan de rest is het wel.

Oekraïne: Mélovin – Under The Ladder. Onder het motto van “lekker jong, lekker gek” komt Oekraïne met een knappe versie van Dracula. De 21-jarige Mélovin met zijn kleurlenzen sluit de halve finales van dit jaar af.

Was dit schema handig? Heb je op- of aanmerkingen? Ben je het ergens niet mee eens? Laat dat dan weten in de reacties, we zijn in ieder geval trots op jullie uithoudingsvermogen. Fijne stoelgang toegewenst!

Door: Wessel Uphoff en Bram van der Giessen

Tags