Zara Larsson – Poster Girl

zara larsson poster girl albumcover

Waardering

6

7

7

Poster Girl is het derde studioalbum van de Zweedse zangeres Zara Larsson. In 2017 gooide ze hoge ogen met haar tweede album So Good. Hierop stonden onvergetelijke singles zoals Never Forget You en Symphony, een zeer succesvolle samenwerking met de band Clean Bandit. Zo’n album evenaren is niet makkelijk, maar met deze nieuwe plaat doet Larsson een enigszins succesvolle poging.

De plaat opent met het zeer prettige Love Me Land. Larsson’s stem klinkt zeer fris en helder en dat voelt voor de luisteraar als een warm welkom. De zangeres wordt begeleid door elektronische muziek en een aantal snaarinstrumenten die zorgen voor een interessante dynamiek met haar hoge stem.

Daarna volgt een reeks songs die perfect zijn voor een ritje in de auto of als achtergrondmuziekje wanneer je druk aan het schoonmaken bent. Larsson’s opvallend heldere stem geeft tracks al snel een positieve en vrolijke vibe. Need Someone, Right Here en WOW zijn prima om mee te zingen en een beetje op mee te bewegen. Alleen zijn de nummers vrij simpel en niet heel spannend. Ze lijken op elkaar en volgen een standaard popmuziekrecept.

Poster Girl is een mooi middelpunt van het album. Dit is echt een lichtpuntje na drie songs die redelijk op elkaar lijken. Ook deze titelsong is simpel, maar heeft leuke catchy lyrics. Bovendien speelt Larsson’s mooie stem hier echt de hoofdrol, deze komt veel sterker naar voren dan in de vorige liedjes. Daarin voelde haar stem secundair aan de begeleidende muziek.

De plaat van Zara Larsson is dan misschien niet heel bijzonder, maar het is zeker een eenheid. Alle nummers passen goed bij elkaar en ook in de tweede helft van het album zijn er weinig liedjes die er echt uitspringen. Alles vloeit goed en natuurlijk in elkaar over en als luisteraar heb je amper door dat een nieuw nummer is begonnen.

In Look What You’ve Done brengt Larsson de rijke sfeer van Symphony terug. De achtste track op Poster Girl opent met een indrukwekkende viool, grote uithalen van de zangeres en vervolgens catchy elektronische muziek die wordt bijgestaan door het snaarinstrument. Deze muziek past perfect bij haar stem. Deze track laat perfect zien wat voor potentie de nog altijd maar 23-jarige Zweedse zangeres heeft.

Poster Girl is een goed album met een reeks aan prima nummers die stuk voor stuk goed geproduceerd zijn. Het is zeker het luisteren waard. Helaas is het weinig verrassend en niet heel bijzonder. Het album bevat leuke elektronische popmuziek, maar misschien is dit niet per se waar Zara Larsson’s kracht ligt. Dat is onwijs zonde, want Larsson laat hier en daar echt wel horen wat ze allemaal in huis heeft en wat ze zou kunnen met haar krachtige stem. Alleen ze maakt daar op Poster Girl niet optimaal gebruik van. Haar stem raakt een beetje op de achtergrond terwijl je daar juist meer van zou willen horen. Als ze haar stem beter zou gebruiken, zou ze de titel poster girl echt verdienen.