Festival warming-up: Pukkelpop

Het Belgische festival Pukkelpop nadert en wat een editie wordt het! Tussen 17 en 20 augustus kun je kiezen uit dans of rock, elektro of juist pop. Of wat dacht je van een combi? Voor iedereen is er wat bij! Hou je van de grote mainstream acts zoals Rihanna of wil je liever lekker headbangen op hardrock acts zoals Wolfmother? Het kan allemaal. We hebben een lijst gemaakt van acts die je sowieso niet mag missen!

Good Charlotte

Na zes jaar wachten kwam op 15 juli het nieuwe album Youth Authority van Good Charlotte uit. Het zesde album van de poppunkers is een echte sfeerbrenger met tracks zoals Life Can’t Get Much Better en 40 oz. Dream. Benji en Joel Madden blijven een hitsong-fabriek en wij weten zeker dat wanneer je de eerste noten van Lifestyles of the Rich and the Famous hoort,meezingen niet te vermijden is! Donderdagmiddag op de mainstage is the place to be.

Tom Odell

Wie kent Another Love nog, de festivalklassieker van 2013? De talentvolle Britse singer-songwriter weet hoe je van een gebroken hart een wereldhit kan maken. Dit jaar kwam zijn nieuwe album Wrong Crowd uit met nog meer festivalplezierige tracks zoals Magnetised en Somehow. Heb jij een rot break-up achter de rug en wil je even je hartje luchten? Kom dan donderdagmiddag naar de mainstage voor Tom Odell.

Eagles Of Death Metal

Ze staan wereldwijd bekend om de nacht die ze in de Parijse Bataclan hebben overleefd. En daarom ook een zeer controversiële band voor een festival, na de islamofobe uitspraken van frontman Jesse Hughes. Maar Pukkelpop gaat ze niet weren! Zin om lekker los te gaan? Ga dan op donderdag naar de mainstage!

Halsey

Singer-songwriter en electropop artiest Halsey heeft een succesvol jaar achter de rug. In 2015 kwam haar eerste album Badlands uit en iedereen werd spontaan verliefd op haar unieke, sensuele stem. De tracks New Americana en Colors zijn echte knallers en zijn natuurlijk te horen tijdens haar set op vrijdag op de mainstage.

Biffy Clyro

De Schotse rockband Biffy Clyro hoort thuis op het festivalpodium. Begin juli kwam het nieuwe album Elipsis uit na een hiatus van een jaar. De band dacht dat mensen Biffy een beetje zat werden, maar hoe kan je ze nou zat zijn? Wolves of Winter en bekende tracks zoals Animal Style en Howl hoor je op de zaterdag op de mainstage.

Local Natives

De Amerikaanse Indie-rockband Local Natives komt op 9 september na drie jaar met een nieuw album: Sunlit Youth. De eerste singles Villainy en Past Lives worden vergeleken met acts zoals Arcade Fire en Vampire Weekend. Ben je een indiefanaat? Loop dan op vrijdagavond richting de clubstage!

Minor Victories

Rockband Minor Victories is een supergroep bestaande uit leden van andere bekende bands. Rachel Goswell van Slowdive, Stuart Braithwaite van Mogwai, Justin Lockey van Editors en filmmaker James Lockey maken samen het self-titled album Minor Victories. Gooi alle hiervoor genoemde bands in een mixer en je hebt de sound van Minor Victories! Wil jij deze supergroep van dichtbij zien en horen? Ga dan om middernacht naar de clubstage!

George Fitzgerald

Een man die zijn eigen muziek zat was en er een album over maakte: George Fitzgerald liet de garagescene achter zich en is sindsdien bezig met zijn eigen elektromuziek en remixen. Op het abum Fading Love en met tracks zoals Full Circle laat hij zien wat je van hem kan verwachten op het podium. Wil je dansen, huilen en zingen? Dan moet je op zaterdag nacht bij de Castello stage staan.

Cage The Elephant

Het verhaal van zanger Matthew Shultz is een interessante. Hij was vroeger loodgieter, maar is nu rockzanger voor de band Cage The Elephant. En dat is dan ook waar hij thuis hoort. Tracks van hun vierde studio-album Tell Me I’m Pretty kreeg van ons hier op Nieuweplaat een dikke acht, voor zijn rustige maar edgy sfeer en zijn variatie. Live zijn ze natuurlijk ook niet te missen, dus je kunt ze op donderdag op de clubstage van dichtbij bewonderen.

 

Hier is een afspeellijst om alvsast in de pukkpop stemming te komen:

Tickets voor Pukkelpop zijn nog voor alle dagen te krijgen.