Het beste van de muziekmaand februari (2022)

Het was een maand waarin de muziekwereld diverse helden verloor met Mark Lanegan, Betty Davis en Gary Brooker. Maar dat was uiteraard niet hetgeen dat het donkerste was de aan de maand februari. Hopelijk is de muziek in staat om enige afleiding, troost of verzachting van de pijn te bieden.

Track op repeat

Wanneer dj’s of producers met oude nummers aan de haal gaan, vind ik dat meestal niet zoveel. De remakes die Kygo maakte van Donna Summer en Whitney Houston bijvoorbeeld, het raakte mij niet. Maar ODESZA heeft het een stuk beter gedaan wat dat betreft. Het duo ging aan de haal met Let Me Down Easy van Bettye LaVette. Onder de nieuwe naam The Last Goodbye is het een prachtige track geworden. Vooral de openingsfase van het nummer is fenomenaal. De stem van LaVette krijgt echt de ruimte om te schitteren. Heel voorzichtig brengt ODESZA vervolgens zijn eigen sound meer naar de voorgrond, maar het laat de stem van soulzangeres continu in zijn waarde. Daarom blijft The Last Goodbye ongelooflijk sterk van begin tot het eind. (Kasper Hermans)

Topalbums

Het beste album dat deze maand verscheen, komt uit de koker van alt-J. The Dream werd gewaardeerd met een 8,5. ‘The Dream is de meest openhartige plaat van alt-J tot nu toe. Hoewel het erop lijkt dat de nummers erg inconsistent zijn, de ene gaat over het drinken van cola, de ander over het verliezen van je verstand, vormt het album toch een geheel. alt-J durft muziek te maken over van alles en nog wat. Deze pioniers van artrock laten zien dat kunst niet gecompliceerd hoeft te zijn.’

Gang of Youths moest het met iets minder doen. De Australische indierockers ontvangen een 8,2 voor angel in realtime. ‘angel in realtime als een huis. Een gevarieerde plaat gebonden door sterke lyrics, prachtig strijkwerk en wonderschone vocalen. Gang of Youths levert andermaal engelenmuziek.’

Dan was er nog driemaal een schone 8. Het lange in hoofdstukken uitgebrachte Once Twice Melody van Beach House,  Slash en Myles Kennedy & The Conspirators maakten samen hun beste album tot nu toe met 4 en het mogelijke afscheidsalbum, Lauren Hell, van de naar een leven uit spotlights verlangende Mitski.

Weten wat wij in januari de uitblinkers vonden? Dat check je met een klik hieronder!

Het beste van de muziekmaand januari (2022)