Het beste van de muziekmaand juni (2021)

De eerste clubavonden liggen alweer achter ons! Tenminste, achter sommigen van ons. Echter zullen we de feestjes moeten vieren zonder Wes Madiko. De zanger van de klassieker Alane, dat afgelopen jaar nog in een nieuw jasje werd gestoken, overleed afgelopen maand op 57-jarige leeftijd. Deze track zal de komende maanden ongetwijfeld een paar keer extra gedraaid worden.

Track op repeat

Al enige tijd maken drummer Tyrone Hendrix, bassist Michael Elson en gitarist Gus Berry onder bezielende leiding van trompettist Farnell Newton erg soulvolle muziek. Dit collectief uit Portland, Oregon verwijst in de bandnaam naar de vele bruggen die de stad rijk is. Hun inzet is de 60’s soul laten herleven. Met hun eerste single Lucky Me is dat uitstekend gelukt. Samen met wat gastmuzikanten. waaronder zangeres Arietta Ward, wordt de toon gezet. Een doorleefde midtempotrack waarin duidelijk wordt hoe gelukkig je wordt als je de ware tegenkomt. De blazers komen met fraaie accenten en funky uithalen, terwijl de ritmesectie gestaag werkt aan een ‘steady driving beat’, het kenmerk van welhaast iedere Motown track. Hopelijk komt Introducing Bridge City Revival, het debuutalbum in de maak, snel uit, want dit belooft veel moois voor de muziekliefhebber. (Bram Peper)

Topalbums

De meeste lof was er deze maand voor het album van Lucy Dacus. Haar Home Video wordt beloond met een 8,5. ‘Home Video is een nostalgische terugblik op de jeugd van Lucy Dacus. Ze vertelt persoonlijke herinneringen en vertaalt die naar verhalen die herkenbaar aanvoelen voor iedereen.’

Dan werd er nog driemaal een album, danwel ep, met een 8 beoordeeld. H.E.R. en het verbluffende Back Of My Mind, de geslaagde omslag van Wolf Alice naar de popkant met Blue Weekend en ook de ep Kalmte die smaakt naar een album van de Nederlandstalige MEAU.

Lees hier wat onze hoogtepunten waren van de maand mei.