Het beste van de muziekmaand juni

Juni. De maand waarin ieder jaar weer de festivalkalender ontploft. En bands als Bon Jovi en Muse organiseerden in het Goffertpark hun eigen festivaldag. Gelukkig brengen de artiesten tijdens de zomer ook nog af en toe weergaloze muziek uit. Volgens de redactie is dit het beste dat juni op muzikaal gebied te bieden had.

Track op Repeat

Allereerst wil ik even kwijt dat ik een zieke crush op Kali Uchis heb. Haar stem, haar looks, haar heerlijke neo soul. I can’t! Na vet teleurgesteld te zijn – omdat ik geen kaartjes wist te bemachtigen voor haar enige concert in Nederland -, werd ik getroost door het heugelijke nieuws dat er een nieuwe track onderweg was. Met Free Nationals en Mac Miller. Die eerste is de band van Anderson .Paak en de tweede is… Ugh, laat de hemel goed voor hem zijn, maar wat een gemis is deze man hier op aarde. Gelukkig had Free Nationals al heel lang geleden een track opgenomen met Mac en Kali. Die track is Time geworden. En laat me je een gratis tip geven: zet Time in al je afspeellijsten deze zomer. Of nee, nog beter; zet ‘em op repeat. (Wessel Uphoff)

Topalbums

Een negen is al extreem hoog, maar afgelopen juni gingen we voor het eerst door de grens van een negen heen. Silversun Pickups gooide er een heerlijke plaat uit met Widow’s Weeds. Het levert de indierockband een 9,2 op. ‘Widow’s Weeds blijft je 48 minuten lang een divers palet aan verfijnde muziek aanbieden, alleen de exceptionele staaltjes worden minder naarmate het album vordert.’

Maar niet alleen gearriveerde acts gooiden hoge ogen. Ook voor Black Pumas was er de nodige lof. Het zelfgetitelde debuut leverde de groep een 8,5 op. Niet voor niets vind je ook twee tracks terug in afspeellijst van de redactie. ‘De productie is sterk, modern en erg strak, terwijl het geluid een fijne rauwheid heeft behouden.’

Tot slot werd er nog vier keer een acht uitgedeeld. Onder andere het postume album van Avicii werd zeer gewaardeerd en ook Jacco Gardner, Rory Gallagher en Trijntje Oosterhuis staan in dat rijtje.

Weten wat de redactie vorige maand waardeerde? Check hier ons maandoverzicht van mei.