Het beste van de muziekmaand november (2020)

November. De maand met licht aan het einde aan de tunnel. Tenminste, als we Diederiek Gommers moeten geloven. De inmiddels nationaal bekende intensivist aan het Erasmus MC meldde dat we komende zomer gewoon naar Lowlands kunnen. Dat is een melding waar iedere festivalliefhebber verheugd over kan zijn, of je nu voor Lowlands zou kiezen of niet. Maar voor nu genieten we vooral van in de studio gemaakte platen.

Track op repeat

Op de nieuwe single Yesterday van Loyle Carner ga je meteen dansen. De saxofoons, het gezang op de achtergrond en Loyle’s heerlijke stem zorgen voor een zomerse sfeer. Dat kunnen we allemaal wel gebruiken tijdens de donkere dagen van november. Carner heeft voor het nummer samengewerkt met de producer Madlib. Dat hoor je meteen. Madlib kenmerkt zich op dit nummer door het gezang op de achtergrond. ‘It was only yesterday’ klinkt het continu door het nummer. Het gezang zorgt voor een goede afwisseling in het nummer naast de rap van Loyle. Al na iets meer dan twee minuten is het nummer helaas voorbij gevlogen. (Nienke Teunissen)

Topalbums

Het hoogste cijfer was er deze maand voor Elvis Costello en zijn album Hey Clockface. De plaat ontving maar liefst een 8,7. ‘Vuurwerk wordt afgewisseld met elektronische tracks om vervolgens om te slaan in rustiger werk. De afwisseling houdt Hey Clockface uiteindelijk overeind en hiermee is het duidelijk dat Costello nog lang niet klaar is.’

Daarnaast werd er nog vier keer een acht uitgedeeld. Marika Hackman (Covers), Chris Stapleton (Starting Over), Raye (Euphoric Sad Songs) en Rob Dekay (Aangenaam) waren verantwoordelijk voor een paar van de beste platen die november 2020 aan de man heeft gebracht.

Interviews

Deze maand spraken we met twee grote artiesten, waaronder Songfestival-winnaar Duncan Laurence. Ook was er een goed gesprek met Amy Macdonald.

Benieuwd naar onze hoogtepunten van oktober? Check ze hier.