Festival Warming-up: Paaspop

Zoals elk jaar is het ook in 2017 weer de beurt aan Paaspop om het festivalseizoen in Nederland te openen. Paaspop vindt plaats tijdens, je raadt het al, het paasweekend (14, 15 en 16 april). Het festival in Schijndel staat bekend om haar extravagante aankleding. Als je op het festivalterrein rondloopt waan je je in een wonderlijke wereld vol lichtjes en kleuren. Daarnaast staat Paaspop elk jaar weer garant voor een zeer gevarieerde line-up. Van rock en metal tot dance en hip-hop, er is voor ieder wat wils. Paaspop biedt vooral een podium voor acts van eigen bodem, maar er zijn ook elk jaar weer internationale acts van groot en klein formaat te vinden.

Bij Nieuweplaat hebben we onze ogen over de line-up laten gaan en hebben we voor jou al een paar pareltjes gevonden die je zeker niet mag missen deze Pasen.

Anouk
Anouk is een act die geen introductie meer nodig heeft. De rockchick van Nederlandse bodem heeft haar wilde jaren wellicht al achter zich gelaten, maar ze is haar talent voor muziek gelukkig niet verloren. Haar nieuwste album Fake It Till We Die werd door onze recensenten goed ontvangen. En het feit dat Anouk met gemak twee keer de Ziggo Dome uitverkoopt met haar nieuwe tour zegt ook genoeg over de populariteit van de zangeres. Enkele singles van haar laatste album zijn I Just Met A Man en Burn.

Chef’Special
Gaat jouw hart sneller kloppen van een goede rock-act? Of word jij toch blijer van een popartiest? Of is reggae voor jou helemaal het einde? Chef’Special verpakt het allemaal in één show, een combinatie die elke keer weer verrassend goed uitpakt. Over hun laatste album Amigo zeiden wij het volgende: “Chef’Special is gegroeid (en heeft hier en daar wat Twenty One Pilots-achtige trekjes gekregen), maar is zijn identiteit onderweg gelukkig niet kwijtgeraakt.”

De Staat
Hun single Make The Call, Leave It All werd afgelopen jaar door 3voor12 uitgeroepen tot song van het jaar en met de monsterhit Witch Docter speelden ze elke festivalweide afgelopen zomer he-le-maal plat. De Staat heeft een geweldig jaar achter de rug en gaat dit jaar gewoon lekker door. Hun album O werd goed ontvangen en betekende de grote doorbraak die de, toch al bekende, band verhief tot een van de grootste van het moment. Met de geweldige live-reputatie en een repertoire vol hits is de show van De Staat een must als je dit jaar naar Paaspop gaat.

Jay Hardway
Nederland brengt al jaren enkele van de beste DJ’s ter wereld voort. Jay Hardway mag zich sinds 2013 ook bij dit rijtje voegen. Hij werkte toen samen met Martin Garrix aan de hit Wizard. In de jaren die volgden werkte de DJ uit Drunen samen met nog veel meer andere artiesten en heeft hij ook verschillende soloplaten uitgebracht onder het Spinnin’ Reccords label. Live staat de DJ garant voor een spectaculaire show waarbij je niet stil kan blijven staan. Dat wordt dus springen!

Kensington
Kensington is slechts zes jaren jong maar wordt door sommigen nu al gerekend tot een van de beste rockbands van Nederland. De heren verkochten moeiteloos de Ziggo Dome meerdere malen uit, en aan hun live-reputatie mag dan ook niet meer getwijfeld worden. Hoewel het laatste album van de Utrechters, Control, door onze recensenten niet met open armen werd ontvangen, staat een liveshow van Kensington garant voor anderhalf uur vol hits zoals Bridges, Sorry, Heading Up High en Riddles.

Ronnie Flex & Lil’ Kleine + Deuxperience Band
Nederlandse hip-hop heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen en dat is mede te danken aan dit duo. Ronnie Flex en Lil’ Kleine domineerden wekenlang de hitlijsten met hun single Drank en Drugs. Vooral bij de jeugd viel de nieuwe generatie Nederlandse rappers goed in de smaak. Op Paaspop zullen de heren de computers thuis laten en optreden met, jawel, een echte band. Samen met de Deuxperience band brengen Ronnie Flex en Lil’ Kleine een volledig nieuwe sound naar Schijndel.

Tom Odell
Ook voor internationale artiesten is er gelukkig genoeg ruimte op Paaspop. Zo is daar bijvoorbeeld Tom Odell, de Britse singer-songwriter die we allemaal nog wel kennen van zijn hit Another Love. In 2016 bracht Tom Odell zijn laatste album Wrong Crowd uit. Singles zoals Magnetised, Silhouette en Concrete raakten een gevoelige snaar bij nieuwe en oude fans. Zijn geweldige pianospel maakt Tom Odell tot een ware live-sensatie.

Met deze artiesten is slechts een tipje van de sluier opgelicht. Met tientallen acts, verdeeld over vijftien(!) stages, drie dagen lang, is het onmogelijk je te vervelen op Paaspop. Naast muziek biedt Paaspop ook een gevarieerde food line-up en is er van alles te doen en te zien op het festivalterrein in Schijndel. Benieuwd naar de rest van de line-up? Check hier dan de officiële Paaspop 2017 playlist.