Het Beste Van De Maand November

De voorbereidingen op de feestdagen zijn in volle gang en de eerste kersthits zijn ons alweer om de oren gevlogen. Van Hazes tot Tyler, the Creator. Allemaal doen ze een duit in het zakje. Tussen het kerstgeweld door was er ook ‘gewone’ muziek. Dit waren volgens de redactie van Nieuweplaat de belangrijkste releases in november. 

Track op repeat

Chvrches, een band die naar mijn idee valt in de categorie hate it or love it. Een band met misschien wel één van de schattigste frontvrouwen die er zijn (Lauren Mayberry), maar ook een band die zo nu en dan van dat schattige imago durft af te stappen en volledig losgaat. Zelf leerde ik de band een paar jaar geleden kennen via Michiel Veenstra, toen nog dj bij 3FM en fan van de band. Eerste single The Mother We Share had mij meteen in de smiezen. De talloze singles en twee albums die daarna volgden konden mij niet echt bekoren, een paar uitzonderingen daargelaten. Nu, ruim zes jaar later, is er een nieuw album en waar Never Say Die waarschijnlijk één van mijn meest gestreamde platen van 2018 zal zijn ging de rest van het album vrijwel geheel aan mij voorbij. Nu is er een ep met vijf akoestische versies van het in totaal dertien nummers tellende Love Is Dead en waar ik de studioversie van Miracle te hard vond (en vind), heeft de versie in de Berlijnse Hansa studio’s mij helemaal te pakken. Volledig gestript met alleen maar wat strijkers en de stem van Mayberry staat het nummer sindsdien constant op repeat in huize Presman. Om in mijn lijst van meest gestreamde nummers van 2018 te geraken is het wellicht al te laat, maar die van volgend jaar zou zomaar eens kunnen. Met speciale dank aan Eva Koreman en 3voor12. (Natan Presman)

Beluister hieronder onze complete playlist voor de maand november.

Topalbums

De lijst wordt zowaar getopt door een ep. Sam Fender en zijn Dead Boys haalden een 8,5 binnen. Dat het een kort schijf je is, betekent namelijk niet dat er geen pareltjes op kunnen staan. ‘Een in één woord prachtig nummer waar je kippenvel van krijgt’, zo klinkt bijvoorbeeld het commentaar bij Leave Fast.

Verder vlogen de achten je om de oren, maar daarboven ging geen enkele artiest meer deze maand. Desondanks zijn het meer dan eervolle vermeldingen voor Anderson .Paak, Boudewijn de Groot, Mariah Carey, Douwe Bob, Charles BradleyDe Jeugd Van Tegenwoordig en Mitch Rivers.

Benieuwd naar wat in oktober hoog in onze lijstjes verscheen? Je checkt het hier!