Het beste van de muziekmaand augustus

Augustus. Het was vooral de maand dat er in Duitsland getest werd met een concert waarbij 1.500 man redelijk dicht op elkaar aanwezig waren. Nu ruim een week verder lijkt er nog geen reden om aan te nemen dat er een brandhaar is ontstaan voor het coronavirus. Dat is misschien wel het meest hoopgevende bericht voor de muziekindustrie in maanden. Verder waren er in augustus een aantal gigantische releases met onder andere Katy Perry en NAS. Maar maakten zij de hooggespannen verwachtingen ook waar…?

Track op repeat

Adele had als we de geruchten mogen geloven al vijf keer een nieuwe single uit moeten brengen. Maar de zangeres laat niks van zich horen. Gelukkig komt er een waardige opvolger van haar om de hoek kijken: Celeste. Haar stem heeft dezelfde sfeer, maar is iets lichter en iets meer soul. Zeker tijdens de eerste uithalen en het refrein van Little Runaway hoor je waar de vergelijking met Adele vandaan komt. Maar je zou Celeste veel te kort doen, door haar slechts als een kopie te typeren. Daarvoor heeft ze veel te veel klasse. Little Runaway is een mooi warm nummer voor ’s avonds op de bank. Perfect als straks de avonden weer langzaam kouder en donkerder gaan worden. (Kasper Hermans)

Topalbums

Down In The Weeds, Where The World Once WasHet is een hele mond vol, maar wel een steengoed album. De plaat van Bright Eyes kreeg met een 8,5 het hoogste cijfer van de maand augustus. ‘Ook als de instrumenten minder verrassend zijn, zijn de composities smullen geblazen. Wat Bright Eyes vooral goed doet, is nummers klein beginnen en dan langzaam uitbreiden.’

Ook Stand Atlantic mag een ruim acht (8,3) vieren. De teksten zijn dan ook zeer lovend. ‘Met Pink Elephant bewijst Stand Atlantic tot de top van de moderne poppunkbands te horen.’

Daarnaast waren er nog eens vijf normale achten. The Waterboys, Glass Animals, Tkay Maizda, Alcatrazz en Deep Purple zijn zodoende nog allemaal in de race voor de titel album van het jaar 2020.

Wil je weten wat in juli goed scoorde bij onze redactie? Check dan hier dat maandoverzicht.