Dit Was Het Beste Van De Maand April

In april begon het langverwachte slotseizoen van Game of Thrones. De tv-serie bracht ook een aantal mooie nummers met zich mee op het soundtrackalbum dat onlangs uitkwam. Is winter coming? Nou, wat ons betreft maken we ons eerder op voor een aantal lekker zomerhits. Maar goede donkere muziek is natuurlijk nooit niet welkom.  

Track op Repeat

‘Met haar single ME! luidt Taylor Swift samen met Brendon Urie van Panic! At The Disco op vrolijke wijze de lente in. Lekkere bubblegum pop zoals we de laatste jaren van haar gewend zijn. En met een verwijzing naar de LGBTQ+ gemeenschap in de bijhorende videoclip haalt ze de nodige extra puntjes binnen!’ (Stef Ketelaar)

Topalbums

Het album van de maand is voor Weyes Blood. Titanic Rising krijgt maar liefst een 8,7 toebedeeld. ‘Weyes Blood maakte altijd al mooie muziek, maar de akkoordprogressies en geluidskeuzes reduceerden de muziek al snel tot pure achtergrondmuziek. Titanic Rising ontstijgt deze reductie door een goede structuur, mooie arrangementen, een grootse en dynamische productie en bovenal simpelweg beter geschreven tracks’, zo concludeerde Riko van der Helm.

Ook Lizzo gooide hoge ogen (8,5) met haar Cuz I Lov You. ‘De continue groove, de speelsheid en vrijheid die het album uitademt is ‘funky as hell’.’ Dawn Brothers & Friends kregen voor hun Next Kin een 8,3 en zijn de beste scorende Nederlandse productie van de maand. ‘De ruimte die aan elkaar gegeven wordt geeft Next of Kin echt het stempel ‘samenwerking’ en is wat het zo onderscheidend maakt.’

Daarnaast werd er nog een flink aantal keer een 8 uitgedeeld. J.J. Cale, Band of Skulls, Circa Waves, Julian Sas en Lee Fields & The Expressions gingen allemaal met dat cijfer aan de haal.

Lees hier ons maandoverzicht van de maand maart.