Het Beste Van De Maand Februari

Er vielen de voorbije maand al veel albums om bij te likkebaarden in op de mat. Afgaande op de gegeven recensiecijfers kunnen we al een bijna een volwaardige Album Top 10 van het jaar opstellen. Hoe staat het er bij jou voor? Wordt 2019 echt een muziekjaar om bij te likkebaarden?

Track op Repeat

Over Pronoun en hun nummer Stay is weinig informatie online te vinden, maar dat doet weinig af aan het popappeal van de muziek. Stay is een catchy pop-rock nummer van een unieke artiest, laten we hopen dat het eerste album snel uitkomt. (Riko van der Helm)

Topalbums

Liefst drie platen kregen een 8,5 in februari. Ariana Grande, Hozier en Gary Clark Jr. staken er in het sterke veld nog een stuk bovenuit. De eerste ‘evolueert van een hele goede popsensatie naar een nog betere urban diva.’ De ander ‘bewijst op Wasteland, Baby! eens te meer dat hij een begenadigd songwriter is en moeiteloos muziek in verschillende stijlen maakt.’ En de laatste ‘zijn soul, funk, reggae, blues en rock maken fenomenale cocktails, die je alleen in de betere bars terugvindt.’

Qua Nederlandse producties lag het hoogtepunt deze maand bij Son Mieux, dat een 8,3 ontving voor Faire De Son Mieux. Verder waren er achten voor Stats, Jeangu Macrooy, LCD Soundsystem, White Lies en Dakota.